Er is altijd een oplossing! 
          

Wat is mediation?

De essentie van mediation is dat twee partijen met behulp van een onafhankelijke en neutrale mediator proberen tot een oplossing te komen voor hun geschil. Zoals bijvoorbeeld bij een arbeidsconflict of een echtscheiding. Essentieel bij mediation is dat alles gebeurt in strikte vertrouwelijkheid, vrijwilligheid en inspanning. Komt u er met mediation niet uit, dan kunt u altijd nog een juridische procedure opstarten.

Waarom zou je kiezen voor mediation?

Mediation heeft als voordeel dat jullie conflict vaak sneller en goedkoper wordt opgelost. De kosten en tijd zijn vele malen lager dan dat een ieder zijn eigen juridisch adviseur of advocaat in de arm neemt. Daarbij blijf je ook juist met elkaar in gesprek en werk je samen toe naar een oplossing. Dat is belangrijk want vaak kom je elkaar zowel privé als in het werkveld weer tegen.

Onze mediators

Wij zijn erkende Register Mediators of Aspirant Register Mediators. Wij gaan voor de hoogste kwaliteit en dienstverlening.

Alle mediators hebben de uitgebreide basisopleiding voltooid bij erkende en geaccrediteerde opleidingsinstituten. Aanvullend hebben zij de specialisatie doorlopen en willen komend jaar hun MfN toelatingstoetsen en registratie toelating afronden. Daarnaast zijn ze getoetst door peer reviews en intervisies. Ook zijn we actief lid van diverse beroepsverenigingen op het gebied van mediaton.

De mediators van De Smaele Mediation voldoen aan alle strikte voorwaarden van het Register beroepsprofiel en hanteren de beroepsregels tijdens alle mediations.

Het MfN-register is het enige erkende en onafhankelijke non-profit kwaliteitsregister voor mediators in Nederland. Erkend door de Raad voor Rechtsbijstand en de Raad voor de Rechtspraak. 


Meer informatie?

Wil je meer informatie over mediation en aanverwante websites? Via onderstaande links kan je meer te weten komen of downloaden.

MfN Mediation film
MfN Mediation
2009-MfN-motiongraphic.mp4 (46.92MB)
MfN Mediation film
MfN Mediation
2009-MfN-motiongraphic.mp4 (46.92MB)


de Rechtspraak


 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn